Отборът на Локомотив (Пловдив) надви тима на Пирин (Благоевград) с 1:0 в мач от 4-ия кръг на efbet Лига и излязоха начело в класирането. Играчът на “железнизарите” - Димитър Илиев, коментира победата на тима, като подчерта, че техния отбор е стоял доста по-добре на терена въпреки минималния успех.

“Мачът не беше лесен, въпреки че създадохме чисти положения. Много добре се разви мача. Адмирации за това, което правят тук, но смея да твърдя, че и преди и след червения картон бяхме отборът, който търсеше победата повече. Мисля, че е напълно заслужен успехът, макар и труден. Имахме късмет, те използваха всяка възможност за контраатака, но и ние стояхме стабилно. Последните минути запазихме самообладание. Важното е, зче продължаваме и вземаме поредните три точки”, каза Илиев.

Футболистът на “смърфовете” каза и няколко думи за сътресението в ръководството на клуба, което бе бързо оправено.

“Последните две седмици се работи, има срещи, мисля, че работим конструктивно. Откъм игеа мисля, че има още много какво да подобряваме. Аз съм оптимист и в останалите мачове трябва да използваме тази инерция и форма”, завърши Илиев.