Пирин измъчи лидера в класирането Локомотив (Пловдив), след като домакините почти цял мач играха с човек повече на терена, но в крайна сметка пловдивчани стигнаха до крайния успех с 0:1 в мач, в който зрителите станаха свидетели на много пропуски пред двете врати.

“Смърфовете” остават лидери в класирането и вече са в серия от четири поредни победи.

Гостите създадоха първата опасност още преди да е изминала и минути. Минчев и Илиев комбинираха атрактивно, капитанът на Локо отправи опасен шут, но Ковальов внимаваше и спаси.

В 8-ата минута Ковальов отново се намеси добре след шут на Конте, а в 17-ата само късметът спаси домакините след центриране от корнер и удар с глава на Сегура.

Положението на благоевградчани се усложни неимоверно в 21-ата минута, когато Мартин Бачев бе изгонен от игра. Защитникът видя червения цвят, тъй като фаулира откъсващия се срещу вратаря Минчев в опит да поправи грешката на своя съотборник Костов.

До края на полувремето Локо продължи да доминира, но трудно създаваше опасности пред вратата на “орлетата”. От своя страна благоевградчани можеха изненадващо да открият резултата в 42-ата минута. Лясков изпусна Комано, който стреля, но не улучи вратата. Локо отговори подобаващо секунди по-късно, но Минчев не успя да преодолее Ковальов с удар от близка дистанция.

В началото на второто полувреме Джовани не се възползва по най-добрия начин от извеждащ пас на Илиев и шутира в аут.

Контраатаките на “зелените” обаче продължиха да са много опасни и при една от тях, в 57-ата минута, Кондраков излезе очи в очи с Хоркаш, но стражът на пловдивчани изби.

Шест минути по-късно гредата попречи на Локо да открие резултата. “Смърфовете” комбинираха брилянтно, а атаката завърши с удар на Димитър Илиев с глава в левия страничен стълб.

Последва много сериозен шанс за Пирин след грешка на Хоркаш, който не прецени излизането си при центриране, но Тютюков не успя да реализира.

Така се стигна до 72-ата минута, в която Локо откри резултата след точно изпълнена от Джовани дузпа. Тя бе свирена за игра с ръка на Дюлгеров.