Катандзаро отпадна от Купата на Италия след загуба с 1:4 от Удинезе в първия кръг на турнира. Българският национал Димо Кръстев остана на резервната скамейка. Той направи дебют за тима от Серия “Б” миналата седмица в среща от предварителния кръг на надпреварата.

Втородивизионният тим се държа до почивката, след като двата тима си размениха по един гол в началото. Санди Ловрич откри резултата в полза на Удинезе в деветата минута, а Яри Вандепуте изравни три минути по-късно. През второто полувреме обаче предимството на домакините доведе до голове. Бето направи резултата 2:1 малко след почивката, а Флориан Товен, който асистира за първия гол в мача, се разписа от дузпа в 64-ата минута. До края Удинезе имаше още възможности за гол. След няколко пропуска влезлият като резерва Лоренцо Лука се разписа в добавеното време. 22-годишният нападател отбеляза в дебюта си, след като това лято бе взет под наем от Пиза.

#UdineseCatanzaro 4-1

90+7’ - FINISCE QUI! I bianconeri passano il turno con un gran secondo tempo!

⚪️⚫️ #ForzaUdinese #AlèUdin #WePlayForU pic.twitter.com/wRJncOtO67

— Udinese Calcio (@Udinese_1896) August 11, 2023

Фрозиноне също се класира за втория кръг на Купата на Италия, след като отстрани Пиза след успех с 1:0. Единственото попадение в мача падна в седмата минута, когато Канестрели си отбеляза автогол.