Евертън обяви официално трансфера на нападателя на Спортинг Лисабон Юсеф Шермити. Младият футболист сложи подпис под договор с "карамелите" до 2027 година. Клубът не посочи цената, за която е привлякъл футболиста.

Младежкият национал на Португалия става третото ново попълнение на Евертън през лятото след Ашли Йънг и Арно Данжума и ще носи фланелката с номер 28. Шермити направи официалния си дебют за Спортинг в дербито с Бенфика в началото на годината, завършило 2:2. Две седмици по-късно нападателят вкара и първия си гол за "лъвовете" при победата над Брага с 5:0.

#️⃣2️⃣8️⃣🇵🇹 @Everton_PT pic.twitter.com/tTJJBMHmwN

— Everton (@Everton) August 11, 2023

"Това е голям трансфер за мен. Еревтън е нова начало, нова страница и съм много щастлив, че съм тук. Това е хубав град и хубав клуб", каза португалецът пред официалния сайт на Евертън. "Имам нови цели. Тук съм и искам да дам най-доброто за Евертън. Искам да помогна на отбора. Надявам се феновете да се харесат и да им покажа на какво съм способен", добави Шермити.

"Юсеф е талантлив млад нападател, който може да добави качество към отбора ни. Тийнейджър е и още се учи, но той има голям талант и е много добър футболист, като за това се радваме, че подписа с нас", коментира мениджърът на тима Шон Дайш.