Женският национален отбор на България завърши с успех контролите си преди европейското първенство, което стартира след няколко дни. Като част от програмата си за подготовка тимът, воден от Лоренцо Мичели, имаше планирани контроли в три поредни дни срещу Чехия. И последната от тях бе с категоричен успех за "лъвиците".

В среща, отворена за фенове и медии в столичната зала „Христо Ботев", България победи с 3:0 (25:19, 25:15, 25:18). Двата треньорски щаба решиха отново да се играе и четвърти гейм, който също бе категорично спечелен – 25:13.

Пред погледа на президента на Българска федерация волейбол Любомир Ганев националките изиграха по перфектен начин контролата, със самочувствие и увереност.

"Проверките са много важни - не само тези срещу Чехия, но и тези, които играхме в Гърция. Само така отборът може да си направи проверка за моментното състояние. Надявам се сега да направим хубаво европейско първенство и да отидем на олимпийската квалификация. Там каквото сабя покаже", заяви той в интервю за БНТ.

Снимки: Startphoto