Наставникът на ПСЖ Луис Енрике коментира всички актуални теми около клуба преди старта на новия сезон в Лига 1. Утре шампионът на Франция стартира с домакинство на Лориен. Основните въпроси към испанеца логично не бяха за мача, а за бъдещето на Килиан Мбапе, Усман Дембеле, Неймар и Марко Верати.

Относно Мбапе Луис Енрике заяви: “Това е нещо, което се е случвало и в миналото и се стигна до позитивно решение. Надявам се да се случи отново и ПСЖ и играча да стигнат до споразумение, това е моето желание. Но никой не стои над клуба, философията ни е пределно ясна”.

🗣️ Luis Enrique at the press conference :

"Mbappe situation? I hope that the club and the player can reach an agreement. That’s what I would like. The club's philosophy is clear..The club is bigger than any players, any coaches and that is something i agree with" pic.twitter.com/TCoK8rX5jS

— PSG Chief (@psg_chief) August 11, 2023

За Дембеле специалистът каза: “Той още не е играч на ПСЖ, няма да бъде тук утре. Липсва нещо малко. Трансферът не е на 100%, но на 99% той е играч на ПСЖ”.

Треньорът бе попитан и за Неймар и Марко Верати, за които има информации, че искат да напуснат. “Обикновено не разкривам разговорите ми с играчите. От друга страна ви каня да гледате внимателно моите действия, защото действията ми ще изразят мнението ми”.