Новият спортен директор на Ботев Пловдив е подходил индивидуално към всеки един от футболистите на канарчетата, научи PlovdivDerby.com. Платек си е направил среща с всеки един от играчите на жълто-черните и е разговарял с него. Срещите са част от запознаването на Платек с обстановката при пловдивчани.

PlovdivDerby.com научи, че полякът все още не е предприел каквито и да е промени по начина, по който се работи в клуба и не се е намесил в процесите. Платек предпочитал първо да се запознае детайлно и цялостно с обстановката в Ботев Пд преди да зададе своите изисквания.

Друга интересна инфомрация от стадион Христо Ботев и канцилариите на базата в Коматево е, че Платек е одобрил привличането на Димитър Митков и се е включил в преговорите в опит да удовлетвори желанието на Станислав Генчев да има нападателя в състава си.

Според последна информация на PlovdivDerby.com жълто-черните са готови да платят 150 000 евро за правата на играча, но от Локомотив Сф настояват за 250 000. Причината е, че Локо Сф дължи на Лудогорец 50% от следващ трансфер на футболиста, като заради тази клауза в касата на клуба от Надежда ще влязат само половината от договорените средства. Именно разликата от 100 000 евро за момента спъва преминаването на Митков на Колежа.