Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен Барчовски заяви, че целта му е тимът да излезе от групата си на олимпийския предквалификационен турнир. “Лъвовете” са в една група с Турция, Украйна и Исландия, като двубоите започват в събота. Ето какво сподели Барчовски при излитането на отбора за Истанбул:

“От четирите контролни мача на Украйна, които проведоха, и четирите им ги имаме. Смятам, че сме направили каквото трябва. При всички положения фактът, че Турция взима домакинство на тази квалификация, говори за огромната им амбиция. Те са достатъчно силен отбор, така че ще е много трудно за който и да било да ги преодолее.

5

Ние тръгваме, за да играем добре, достойно, равностойно и с мечти да излезем от групата. За първо място, ако даде Господ, тогава ще мислим. Съзнавам, че Турция е изключителен фаворит, Украйна е много силен отбор, Исландия също. Ние сме нещо като аутсайдер. Надявам се, че това, че сме в много добър игрови ритъм да ни помогне. Мечтая си да излезем от групата”, заяви Барчовски.

Първият мач на България е срещу Украйна и ще се проведе в събота от 17:00 часа. В неделя предстои втория дуел - срещу фаворитите от Турция от 20:45 часа, а във вторник от 17:00 ще се изиграе и мачът срещу Исландия.

Снимки: Борислав Трошев