Нападателят на Наполи Виктор Осимен е все по-вероятно да остане в клуба и да подпише нов договор. Това стана ясно, след като се оказа, че офертата на Ал-Хилал за нигериеца е доста по-ниска от очакваното и ще бъде отхвърлена от италианския шампион, съобщава "Скай Италия".

Очакваше се предложението на саудитския клуб да бъде на стойност 180 милиона евро. Оказа се обаче, че то е около 100 милиона евро, а тази сума не устройва Наполи и няма да бъде приета. Иначе предложението към Осимен относно неговото възнаграждение е било повече от добро и играчът е бил склонен да го обмисли.

Вчера агентът на нигериеца Роберто Календа е бил забелязан в базата на Наполи. Той обаче не е бил там, за да обсъждат предложението на Ал-Хилал, а за да преговаря за подновяване на договора на нападателя. Настоящият контракт изтича през 2025 година, като от Наполи искат да го удължат поне с още две.

За момента двете страни нямат особено големи разминавания относно финансовите параметри на новия договор. Осимен със сигурност ще получи солидно увеличение на заплатата, след като бе в основата на спечелената от клуба титла на Италия и стана голмайстор на Серия "А" със своите 26 попадения. Проблемът засега е относно клаузата за откупуване, която от Наполи искат да сложат в договора. От клуба държат тя да е в размер на 150 милиона евро, докато играчът и антуражът му настояват тя да е 110 милиона евро. Все пак преговорите продължават, като има надежда да се стигне до компромис.