Рийс Джеймс е новият капитан на Челси. 23-годишният английски национал наследява лентата от Сесар Аспиликуета, който напусна "сините" със свободен трансфер и се присъедини към Атлетико (Мадрид). Джеймс е част от клуба от Западен Лондон от шестгодишна възраст.

"Това е решение, взето от мен и клуба. Много сме доволни, че Рийс ще бъде капитан на отбора през този сезон. Той дава пример и неговото отношение и отдаденост на Челси си проличаха през целия предсезонен период. Той с гордост носеше лентата по време на лятното ни турне и ще приеме предизвикателството да води състава със собствен подход и идеи", заяви мениджърът Маурисио Почетино пред сайта на клуба.

"Много съм щастлив да поема тази роля и отговорност. Знам, че трябва да запълня големи обувки, защото в миналото тук сме имали големи капитани, но съм развълнуван. Почти през целия си живот съм бил в Челси. Започнах тук, когато бях на шест, а да преминеш през академията е трудно. Но да продължа напред и да стана капитан, това е страхотно чувство за мен и семейството ми", заяви самият футболист.