Берое се върна към победите в efbet Лига, след като надделя над Крумовград у дома с 2:0 в последен двубой от четвъртия кръг на първенството. Отново над всички за заралии бе Вини Трибуле, който откри резултата в 12-ата минута и имаше основен принос за втория гол, когато Александър Колев (45+2‘) прати топката в собствената си врата.

Отборът на Густаво Араголаса беше по-активният на терена и заслужено се поздрави с трите точки. В края на първото полувреме домакините пропуснаха и дузпа. Това е трети успех за Берое от началото на сезона. 

За Крумовград поражението е трето поредно в елита след силния старт и победата над Лудогорец с 3:1. Тимът на Неманя Миланович остава на 12-а позиция с актив от 3 точки.

Старозагорци пък се изкачиха до третото място със своите 9 пункта. В следващия кръг "зелените" гостуват на Етър, а за крумовградчани предстои домакинство на ЦСКА 1948

В четвъртата минута, с доза късмет, топката достигна до Вини Трибуле, който се озова очи в очи с Янко Георгиев, но ударът му премина високо над вратата. Малко след това гостите отговориха с изстрел с глава на Патрик Луан, който обаче бе отразен по страхотен начин от стража на заралии.

В 12-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Защитниците на Крумовград не се ориентираха по най-добрия начин при висока топка и тя стигна до Севайос, който я отклони с едно докосване към Вини Трибуле, а последният хладнокръвно я насочи неспасяемо към долния десен ъгъл - 1:0.

В средата на първото полувреме Трибуле отново бе изведен на чудесна позиция в противниковото наказателно поле, но този път мерникът му изневери и кълбото премина покрай целта.

В следващите минути играта се пренесе предимно в половината на Берое, но крумовградчани така и не успяваха да затруднят Родриго Ачинели.

В 37-ата минута Майк Севайос засече центриране от левия фланг и стреля с глава, но опитът му не бе увенчан с успех. 

Към края на първата част Трибуле открадна топката пред пеналтерията, финтира Сенхаджи и стреля в близкия ъгъл, но кълбото срещна страничната греда. Ситуацията бе преразгледана с ВАР за игра с ръка на Патрик Луан и главният съдия Георги Давидов посочи бялата точка.

Франческо Селест се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, но Янко Георгиев се отчете с блестящо спасяване.

Старозагорци все пак удвоиха преднината си в добавеното време. Янко Георгиев увисна при центриране отляво, което позволи на Севайос да свали топката към Трибуле, който нямаше как да сбърка от тази позиция. Малко пред голлинията Алекс Колев игра с кълбото, така че попадението бе зачетено като автогол.

След почивката двата отбора започнаха в спокойно темпо, като липсваха опасни положения пред някоя от двете врати. В 61-ата минута Алекс Колев се оказа на добра стрелкова позиция на границата на наказателното поле, но ударът му беше много неточен.

7 по-късно Васил Василев отправи силен изстрел към близкия ъгъл, но Янко Георгиев внимаваше и се намеси.

Четвърт час преди края на срещата стражът на домакините се отличи с две страхотни спасявания. Първо Ачинели отрази удар на Димитър Тонев, след което се справи и при добавката на Александър Колев с глава.

В 89-ата минута Вини Трибуле пропусна отлична възможност да направи резултата класически. Нападателят бе изведен на чиста позиция, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

БЕРОЕ 2:0 КРУМОВГРАД

1:0 Вини Трибуле (12)
2:0 Александър Колев (45+2 - автогол)

Стартови състави:

БЕРОЕ: 23. Родриго Ачинели, 2. Густаво Каскардо, 3. Франко Минго, 4. Франческо Селест, 5. Лучиано Скуадроне, 8. Божидар Пенчев (К), 15. Енцо Барето, 17. Едвин Ласо, 21. Тиаго Сейхас, 91. Вини Трибуле, 99. Майк Севайос;

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 91. Вячеслав Велев, 72. Раян Сенхаджи, 5. Матей Шимич, 11. Александър Георгиев, 44. Божидар Кацаров, 88. Ренан Арияш, 10. Серкан Юсеин, 23. Димитър Тонев, 17. Патрик Луан, 9. Александър Колев.

11-те на Берое и Крумовград
11-те на Берое и Крумовград