Само Челси изпреварва РБ Лайпциг по приходи от изходящи летни трансфери, показват простите изчисления. “Биковете” продадоха Кристофър Нкунку именно на “сините” от Лондон за 60 млн. евро, Доминик Собослай на Ливърпул за 70 млн. евро, а днес осъществиха сделката за Йошко Гвардиол, който премина в Манчестър Сити за 90 млн. евро. Това генерира приходи от близо 220 милиона за РБ Лайпциг.

"Йошко пристигна при нас като млад талант и успя да получи първи мачове в Шампионската лига, продължавайки да се развива. Не са много клубовете, които могат да предложат това, но в Лайпциг футболистите определено могат да разчитат точно на това. Сега Йошко се присъедини към един от най-силните отбори в света, след като показа изключително развитие при нас в последните два сезона", заяви спортният директор на "червените бикове" Макс Еберл пред клубния сайт.

RB Leipzig have sold three players for £50m+ to Premier League sides during this transfer window:

◉ Christopher Nkunku ➡️ Chelsea
◉ Dominik Szoboszlai ➡️ Liverpool
◉ Joško Gvardiol ➡️ Man City

They've already replaced two of them.. https://t.co/PjV0HNvhup

— Squawka (@Squawka) August 5, 2023

“Йошко е играч, който бихме искали да продължи да носи фланелката на РБ Лайпциг заради неговите изключителни качества и личност. Но поради желанието му да промени и финансовият общ пакет, който го прави най-скъпият защитник в историята, решихме, като вземем предвид всички параметри, да се съгласим с ранната промяна”,  каза още Еберл след обявяването на трансфера.

Самият Гвардиол изказа благодарности към клуба в социалните мрежи. "Имах две страхотни години в Лайпциг с големи успехи. Създадох много приятели. Това време ми помогна да оформя и развия като човек и футболист", категоричен бе Гвардиол.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago