Ботев (Враца) посреща Лудогорец в среща от четвъртия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 19:00 ч. и ще бъде ръководен от Георги Гинчев.

Двата отбора са записали по една победа от началото на сезона, но тимът на Ивайло Петев е с мач по-малко заради участието си в евротурнирите. За момента обаче "орлите" ще трябва да се задоволят с Лига Европа, тъй като през седмицата отпаднаха по драматичен начин от Шампионска лига.

Разградчани бяха елиминирани от Олимпия (Любляна) с общ резултат 3:2, а в 102-ата минута на реванша в Словения Кирил Десподов пропусна дузпа, с което надеждите на Лудогорец за пробив в групите на най-престижния европейски клубен турнир угаснаха.

Шампионите стартираха новата кампания с шокираща загуба от Крумовград (1:3), след което обаче разбиха Етър с 5:0.

Ботев (Враца) пък надделя над Славия, но отстъпи на пловдивското и столичното Локо. Футболистите на Даниел Моралес ще искат да се реваншират за тежкото поражение от "смърфовете" с 0:4 в понеделник.

21

Наставникът на врачани няма проблеми с контузени или наказани играчи, така че ще заложи на оптимален състав в търсене на точка или три днес.

Ивайло Петев пък няма да може да разчита на новата си перла Квадво Дуа, който е контузен. Друг нападател - Руан Секо, обаче е картотекиран и ще запише първи минути с екипа на Лудогорец. Своя дебют за "орлите" се очаква да направи и привлеченият от Левски Ноа Сонко Сундберг. 

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

БОТЕВ ВР (4-1-4-1): Бариос; Мендоса, Л. Суарес, Кунде, М. Цветанов; Барбоса; С. Георгиев, Ивайлов, С. Велев, Генов; Б. Переа

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Фон Витри, Пластун, Русо, Хайстер; И. Йорданов, Пьотровски; Видал, Д. Янков, Делев; Тисера

СЪДИЯ: Георги Гинчев
СТАДИОН: "Христо Ботев", Враца
НАЧАЛО: 19:00 часа