Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е време неговият отбор да победи Манчестър Сити. “Артилеристите” загубиха последните си осем мача срещу този съперник, както и битката за титлата миналия сезон. В неделя двата отбора откриват сезона в елита на Англия с двубой за “Къмюнити Шийлд”.

“Много сме развълнувани да играем финал и да имаме възможност да спечелим трофей. Играем срещу отбор, който е най-добрият в Европа. Миналия сезон видяхме какъв е стандартът”, сподели Артета. Попитан дали има допълнителна мотивация да спре негативната серия срещу Ман Сити, мениджърът отговори: “Да, време е да го направим.”

На въпрос дали е доволен от състава, с който разполага, Артета заяви: “Още сме в процес, работим върху няколко неща. Трябва да вземем някои решения. Много сме доволни от състава, с който разполагаме. Искаме здравословна конкуренция в състава и се опитваме да постигнем това”.

🗣️ “We’re playing against a team that is the team to beat, the best team in Europe last season.”

Mikel Arteta says he’s really excited to face the best team in Europe in the Community Shield this weekend. 🤝 pic.twitter.com/CUBnBZCPpu

— Football Daily (@footballdaily) August 4, 2023

Той коментира контузията с контузията на Габриел Жезус: “Той е добре. Очевидно е разочарован, защото беше в добро състояние и се появи проблемът”.

Артета говори и за позицията на новото попълнение на Кай Хавертц. Испанецът изглежда, че планира да използва Хавертц в халфовата линия. “В повечето време той е играл като атакуващ халф. Ще видим. Отборът дава много информация всеки ден и се получават някои връзки, които не очакваш”, обясни мениджърът.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago