Отборът на ЦСКА 1948 отпадна от Лигата на конференциите от румънския гранд ФКСБ. "Червените" загубиха с 2:3 в Букурещ във втория мач от битката между двата тима и след като преди седмица в София бяха записали поражение с 0:1 отпадат от евротурнирите. Педриньо и Реян Даскалов бяха точни за играчите на Атанас Рибарски, а за домакините герой с две попадения бе Дамян Джокович, а в самия край на мач Октавиан Попеску донесе успеха за тима си.

 
 

Българите могат да съжаляват, че отпадат на тази фаза на турнира, тъй като и в двата мача не бяха надиграни от ФКСБ. Румънците обаче показаха, че имат повече опит в подобни битки и успяха да се измъкнат от трудна ситуация, за да продължат напред.

 
 

Иначе Атанас Рибарски направи две промени в състава си спрямо двубоя миналата седмица в София. На вратата Даниел Наумов запази позиция, а пред него в защита действаха Гурища, Симеон Петров, Елитон и Рапнуи, който зае мястото на Мики Орачев. Умарбаев стартира от първата минута за сметката на Емил Ценов, а до таджикистанеца като опорен халф действа Реян Даскалов. Педриньо, Стоян Стоичков и Георги Русев пък подпомагаха централния нападател Видар-Орн Кяртансон

 

Срещата започна равностойно, но в 11-ата минута домакините удариха греда. След центриране от корнер Давид Миколеску бе оставен непокрит на задната греда и стреля с глава, но ударът му срещна горната греда на Наумов.

 

Резултатът бе открит от ФКСБ в 26-ата минута. Тогава Петров и Гурища позволиха на Андреа Компаньо да им вземе топката в близост до ъгловото флагче и след това да намери технично Флоринел Коман, който пък продължи в наказателното поле са Дамян Джокович и бранителят реализира.

До края на полувремето срещата бе предимно равностойна, като ЦСКА 1948 организира доста добра атака, която обаче не успя да завърши с удар, тъй като Кяртансон реши да играе с топката вместо да я остави за връхлитащия Педриньо. В самия край на частта пък бразилецът имаше удобна позиция за стрелба от пряк свободен удар, но прати топката в стената.

 

Втората част започна по отличен начин за българите. Русев центрира отлично към наказателното поле, където Педриньо бе изпуснат от защитата и с глава направи 1:1.

 

В 68-ата минута ЦСКА 1948 постигна обрат в резултата. Центриране от фаул бе засечено от Даскалов и с помощта на гредата топката влезе за втори път във вратата на ФКСБ.

 

Осем минути преди края обаче ФКСБ изравни и така отново излезе напред в общия резултат. Грешка в средата на терена за българите доведе до контраатака, която изведе Джокович на чиста позиция и хърватинът направи 2:2 с премерен удар.

В даденото от съдията продължение ФКСБ стигна и до крайния успех в мача. След разбъркване в наказателното поле Октавиан Попеску успя да намери пролука и да донесе победата на румънците, които в следващия кръг ще срещнат датския Нордселанд.

ФКСБ 3:2 ЦСКА 1948
1:0 Джокович (26)
1:1 Педриньо (49)
1:2 Даскалов (68)
2:2 Джокович (82)
3:2 Попеску (90+)

Стартови състави:

ФКСБ: 32. Тарнувану, 33. Радунович, 6. Харуц, 5. Дава, 2. Крецу, 27. Олару, 8. Шут, 88. Джокович, 7. Коман, 11. Микулеску, 9. Компаньо;

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 31. Рапнуи, 5. Елитон, 87. Петров, 24. Гурища, 39. Умарбаев, 22. Даскалов, 8. Педриньо, 13. Стоичков, 10. Русев, 9. Кяртансон.

Снимка: Gsp.ro