Казахстанският Тобол поднесе първата голяма сензация във втория кръг от Лигата на конференциите, след като елиминира Базел. Макар че швейцарците спечелиха днес с 2:1 като гости, с общ резултат 4:3 напред продължиха казахстанците, които триумфираха преди седмица с 3:1 на "Санкт Якоб Парк".

UEFA Conference League's last semi-finalist Basel’s European season already ends in their first qualification stage. pic.twitter.com/2Q9AzgoGHz

— Ronald Morgan (@ronaldmorgan_) August 3, 2023

Мачът започна силно за Базел, които поведоха с 2:0. В 26-ата минута се разписа Антон Каде, а шест минути по-късно авансът за швейцарците удвои Жан-Кевин Огюстен от дузпа и тимът изглеждаше способен на героичен обрат. В края на полувремето обаче Тобол върна едно попадение чрез Серж Дебле, също от дузпа.

През втората част Базел натисна и опита да докара мача поне до продължения, но така и не успя да преодолее стража на Тобол Иван Коновалов. Така казахстанците удържаха резултата и елиминираха именития си съперник, който само преди няколко месеца игра полуфиналите в същия турнир. Тобол ще срещне в следващия кръг победителя от двойката Дери Сити - КуПС.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe