Слушай на живо: Сепси - ЦСКА-София
 

ЦСКА - София загуби тежко с 0:4 от Сепси в реванша от втория квалификационен кръг на Лига на конференциите и така вицешампионът на България приключва с участието си в евротурнирите през този сезон. Козмин Матей откри с гол от дузпа в 19-ата минута, а в средата на второто полувреме ветеранът Аднан Аганович простреля отблизо Густаво Бусато. В 90-ата минута Роланд Варга покачи на 3:0. Скоро след това Алими оформи крайния резултат от дузпа. Така носителят на Купата на Румъния продължава напред в турнира с общ резултат 6:0 от двете срещи.

Пред "червените" стоеше задачата да заличат пасив от два гола, след като загубиха първата среща на "Армията" с 0:2. Това доведе до уволнението на Саша Илич, който бе заменен от Нестор Ел Маестро. 

 

Ел Маестро направи една промяна спрямо мача с румънците преди седмица. ЦСКА - София отново играеше в схема 3-5-2, но като ляв халф-бек от първата минута започна Сейни Санянг вместо Тибо Вион. Една беше и промяната в състава на Сепси: Бранислав Нинай заема титулярното място на Аднан Аганович.

 

Веднага след първия съдийски сигнал се получи сдърпване след борба за една спорна топка, но албанският рефер Хамити бързо овладя ситуацията. В четвъртата минута крилото Мариус Щефанеску стреля покрай вратата на Густаво Бусато. Веднага след това Дюкенс Назон пробва мерника си, но ударът на нападателя на "червените" беше блокиран и топката излезе в корнер, който не доведе до нова опасност. 

 

В 19-ата минута Сепси поведе. Щефанеску проби отдясно, Густаво Бусато излезе да го пресреща, крилото залъга вратаря, след което падна в наказателното поле на българския вицешампион. Съдията от Албания посочи бялата точка, а халфът Матей превърна дузпата в гол. Малко остана Бусато да отрази удара, но в крайна сметка Сепси откри резултата - 1:0 за домакините. 

В останалото време от първото полувреме липсваха чисти голови ситуации, като изобилстваха единоборствата. Така дойде почивката - при 1:0 за Сепси и пет показани жълти картони от главния съдия Хамити. 

След почивката играта не промени своя характер. В 59-ата минута Густаво Бусато спаси мрежата си от втори гол. Николае Паун беше изведен на стрелкова позиция, но бразилският вратар на "червените" реагира добре и отрази изстрела на полузащитника на домакините. Скоро след това Ел Маестро вкара в игра Данило Асприля на мястото на неубедителния Матиас Фаетон. 

 

В 71-ата минута Сепси покачи на 2:0. 35-годишният хърватски халф Аднан Аганович се оказа непокрит при далечната греда и отблизо не остави шансове на вратаря на ЦСКА - София. Така общият резултат от двете срещи набъбна на 4:0 за румънците. Малко след това отлична намеса на Енес Махмутович предотврати нова голяма опасност за Бусато, а пък Жираир Шагоян се вряза отляво в наказателното поле на Сепси, но десетката на българския тим не успя да завърши добре своята атака. 

Силната игра на домакините не спря и румънските трибуни продължаваха да зовят своя отбор за още голове. Такъв падна в 90-ата минута, когато ветеранът Роланд Варга опъна мрежата на "червените" за трети път 3:0 за Сепси.

С това лошото за Густаво Бусато и колегите му свърши. В добавеното време Алими получи право да изпълни дузпи и след техничното му изпълнение топката отново беше в мрежата на тима от "Армията" - 4:0 за румънците.

Сепси 4:0 ЦСКА - София

1:0 Козмин Матей (19 - дузпа)
2:0 Аднан Аганович (71)
3:0 Роланд Варга (90)
4:0 Алими (94 - дузпа)

Стартови състави:

СЕПСИ: 33. Никзули (К), 13. Чоботариу, 44. Балаша, 82. Нинай, 20. Думитреску, 21. Алими, 6. Паун, 11. Щефанеску, 10. Матей, 8. Йон, 18. Шафранко.

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 4. Кох (К), 22. Махмутович, 13. Кордоба, 3. Санянг, 19. Турицов, 7. Линдсет, 14. Хайнц, 26. Кареасо, 11. Фаетон, 9. Назон.