Олимпия Милано официализира привличането на един от най-добрите европейски баскетболисти - Никола Миротич. Звездното крило се присъединява към отбора на Еторе Месина с многогодишен договор и за първи път ще се подвизава в италианското първенство, след като през последните години премина през Лига Ендеса и НБА.

99 : 3
16,5 x 2
13 + 20
66 - 33

🧮#insieme #Trentatre pic.twitter.com/a2VZsuEzD9

— Olimpia Milano (@OlimpiaMI1936) August 3, 2023

Както е известно, Миротич се озова на свободния пазар, след като постигна споразумение за прекратяване на договора си с Барселона. През последните седмици името му бе свързвано с почти всеки европейски гранд, който можеше да си го позволи, като черногорецът с испански паспорт дори беше близо да подпише с Партизан, който му беше подготвил тригодишен договор. Заради обиди и закани от страна на феновете обаче Миротич се отметна от думата си и реши да остане далеч от Сърбия, като в крайна сметка кариерата му ще продължи в Италия.

32-годишното крило бе най-скъпоплатеният европейски баскетболист по време на четиригодишния си престой в Барселона. През миналата кампания той записа средни показатели от 14.1 точки и 5.1 борби в Евролигата, докато на домашната сцена той спечели шампионската титла за втори път в кариерата си с каталунците.

Миротич обаче е юноша на Реал Мадрид, откъдето започна и професионалният му път. Баскетболистът бързо се превърна в една от изгряващите звезди на европейския баскетбол и това му донесе преминаване в НБА, където игра за Чикаго Булс, Ню Орлиънс Пеликанс и Милуоки Бъкс, преди през 2019-а да реши да се върне в Европа.