Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов спечели делото за клевета в Софийски градски съд срещу бившия селекционер на младежкия национален отбор на България и треньор на доста отбори у нас и в чужбина Александър Станков. Решението е с номер 4300 гр. София, 31.07.2023 година, взето е от I-7 състав на Градския съд с председател съдия Г. Коюмджиева.

Съдът постановява Александър Станков да плати финансово обезщетение на Костадинов за нанесени "неимуществени вреди, произтичащи от обидни и клеветнически твърдения на ответника по отношение на ищеца, съдържащи се в изявление в социалната мрежа Фейсбук от 31.03.2022 година", впоследствие препечатано в няколко спортни медии. Самият Станков има право да обжалва решението на Градския съд на следваща инстанция.

Делото е резултат от исково производство с правно основание чл. 45,ал.1 от ЗЗД, във вр. чл. 52 ЗЗД. Производството по делото е образувано въз основа на искова молба на Е. Л. К., ЕГН **********, чрез пълномощника адв. Я. Т., срещу А. Б. С., ЕГН *********.

В мотивираното решение на I-7 състав на СГС се казва:

"ОСЪЖДА А. Б. С. ЕГН **********, с адрес гр.София, ул.“*******, ап.4, да заплати на Е. Л. К. ЕГН **********, адрес гр.София, ул.“******* , сума в размер на 5 000 лева /пет хиляди лева/ , представляваща обезщетение за неимуществени вреди, произтичащи от обидни и клеветнически твърдения на ответника по отношение на ищеца, съдържащи се в изявление в социалната мрежа "Фейсбук" от 31.03.2022г., препечатано и разпространено от сайтове "Топспорт" и "Спортал", съдържащо изразите: "Задълженията му само към моето семейство са огромни. Не сметна за нужно да връща дадени от нас заеми. ....за една "малка” и "незначителна" сума от 300 000 евро се прави на приятно разсеян“, "..този господин, който няма нормален работен ден, съпругата му - също. Но пък цял живот е бил на хранилка някъде. И сега е още.", "Колко хора получават пари за спане, софри и далавери.", "Голям футболист и изключително нисък човек!", ведно със законната лихва от датата на увреждането - 31.03.2022 г.".

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe