Интер ще осъществи два входящи трансфера в рамките на следващите 48 часа, твърди “Гадзета дело Спорт”.

Според изданието халфът на Удинезе Лазар Самарджич и вратарят на Байерн (Мюнхен) Ян Зомер съвсем скоро ще бъдат футболисти на “нерадзурите”.

21-годишният сръбски полузащитник ще премине в близките 2 дни медицинските прегледи и ако всичко е наред, ще подпише с Интер, като остават единствено да се изчистят дребни детайли между двата клуба. Самарджич ще бъде привлечен под наем със задължителна опция за закупуване, като “нерадзурите” първоначално ще платят 4 млн. евро за него.

Samardzic e Sommer in 48 ore, la prossima settimana atteso Scamacca: Inzaghi ora ha fretta https://t.co/PBwLpQghE1

— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it) August 3, 2023

През следващото лято клубът ще трябва да закупи футболиста за още 16 млн. евро, като ще има и предвидени 2 млн. евро под формата на възможни бонуси. Освен всичко друго към Удине ще поеме и младият халф на Интер Джовани Фабиан. Очаква се Самарджич да подпише с “нерадзурите” за 5 години.

Що се отнася до Зомер, “нерадзурите” продължават да преговарят с Байерн за откупващата клауза на швейцарския вратар от 6 млн. евро, която дотук забавя трансфера. Стражът отдавна е дал личното си съгласие за трансфер на “Сан Сиро”.

🚨If Bayern do not accept the bid of €4.5M for Yann Sommer today, #Inter will pay the release clause of €6M after all. The goalkeeper is expected to be in Italy by tomorrow already, #Inter do not want to wait anymore.

[@tuttosport 🌗 via @fcin1908it] pic.twitter.com/5bCFHKyje3

— Inter Xtra (@Inter_Xtra) August 3, 2023

Наставникът Симоне Индзаги настоява и двата трансфера да бъдат финализирани скоро, за да могат новите да се сработят със състава, а и до подновяването на “Серия “А” остават вече по-малко от 2 седмици.

Привличането на нов централен нападател също остава голяма цел за Интер. На този етап Джанлука Скамака е най-вероятната опция, като продължават преговорите с Уест Хам за него, след като първоначална оферта на Интер от 20 млн. евро за него бе отхвърлена от “чуковете”. Очаква се по-голямо развитие за привличането му да има през следвашата седмица.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago