Жаклин Златанова ще бъде старши треньор на Берое Баскет Жени през новия сезон. Това обявиха официално от клуба. Бившата състезателка на "зелените" наследява на поста Таня Гатева, като това ще бъде първата работа на Златанова като треньор. 

"Ръководството вярва в нея, разчита на желанието и амбицията й да се развива в треньорската професия и е уверено, че с нея начело отборът ще постига нови успехи. Жаклин ще има и безценната възможност да черпи от опита на сръбския специалист Сладжан Ивич, който се включва в щаба. 60-годишният специалист има богата визитка, на клубно ниво е водил женските тимове на Партизан, Железничар, Цървена звезда, Кралево, Ягодина, както и мъжките състави на Ягодина“ Нови пазар и румънския Олимпик. 

Като асистент Ивич е бил част от треньорския екип на сръбския национален отбор за жени, а по-рано в кариерата си и на различни девически селекции на западната ни съседка. Той ще има ключова роля и в школата на клуба, където своята работа продължават и всички досегашни треньори. Само Берое!", написаха от старозагорския клуб в официалната си "Фейсбук" страница