Ювентус победи Реал Мадрид с 3:1 в контролна среща, играна на разпродадения "Кемпинг Уърлд Стейдиъм" в Орландо, Флорида. Торинци изковаха успеха си с два ранни гола, дело на Мойс Кийн в 1-вата и Тимъти Уеа в 20-ата минута, както и един късен гол на Душан Влахович в 95-ата минута. За мадридчани точен бе Винисиус Жуниор в 38-ата минута.

Мачът започна отлично за Ювентус, който организира скоростна атака, топката стигна до Уеа, който стреля в гредата, но топката отскочи в краката на Мойс Кийн, който не сгреши при добавката отблизо.

Последва натиск на Реал и на няколко пъти Войчех Шчесни трябваше да прави важни спасявания. Вместо да се стигне до изравнителен гол обаче, в 20-ата минута "бианконерите" хванаха съперника си на контраатака, Уестън Маккени нахлу в наказателното поле и подаде към непокрития Уеа, който стреля във вратата за 2:0.

"Белият балет" продължи да атакува и изстрел на Винисиус Жуниор "кацна" на напречната греда. В 38-ата минута Реал се върна в мача. Тони Кроос подаде великолепен извеждащ пас за Винисиус, който надбяга Бремер и хладнокръвно реализира за 2:1.

Малко по-късно и страхотен шут на Тони Рюдигер профуча опасно близо до гредата, но в аут.

Второто полувреме премина почти под диктовката на мадридчани, които създадоха немалко положения, а удариха и още една греда след далечен удар на Федерико Валверде. Реал обаче така и не успя да стигне до изравнителен гол.

Вместо това в добавеното време италианците организираха чудесна контраатака, Матиас Соуле подаде остър пас по земя за Душан Влахович, който отблизо засече топката, и въпреки намесата на Тибо Куртоа, кълбото се оплете в мрежата за крайното 3:1.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago