Иван Алипиев говори след победата на мъжкия национален отбор на България по баскетбол над Австрия с 85:71. Така "лъвовете" се класираха за основните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Родният играч, който наскоро подписа с Латина за още един сезон, сподели за мача днес, за мястото си в представителния ни тим и за предстоящите двубои на националите. Днес той записа 7 точки и 4 борби за малко под 20 минути на паркета.

"Първото полувреме направихме нещо, за което говорихме преди мача, това беше играта ни в защита - бяхме много по-агресивни. Също така извадихме и малка доза късмет. В нападение играта ни вървеше много добре, но да забравим късмета, да го оставим на страна и вървеше всичко както трябва. Мисля, че с това първо полувреме си подпечатахме победата, второто полувреме малко по-лежерно го карахме.

За мен няма абсолютно никакво значение дали влизам от пейката. Стига отборът да върви напред и аз да мога да му помогна. Мисля, че дали от пейката, дали титуляр няма абсолютно никакво значение.

Излизаме срещу доста по-сериозни противници в предварителните олимпийски квалификации, а ние сме млад отбор, но всеки от нас иска да се докаже и мисля, че ще покажем най-доброто, на което сме способни и надявам се да успеем да измъкнем нещо от цялата тази квалификация.

Нямам конкретен отбор, срещу който да искам да игра на основните квалификации за Евробаскет. Както се казва, който ни падне, сме готови да го бием", каза Алипиев.