Отборът на Астана ще бъде следващият съперник на българския Лудогорец в европейските клубни турнири. Първенецът на Казахстан допусна втора поредна загуба, този път у дома с 0:2, от хърватския Динамо (Загреб) и с общ резултат 0:6 отпадна във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Така Астана ще продължи европейското си участие във втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа, където е и Лудогорец, който във вторник отпадна от словенския Олимпия Любляна с общ резултат 2:3. Динамо пък се класира за третия квалификационен кръг в Шампионската лига. В него хърватите ще се изправят срещу шампиона на Гърция АЕК Атина.

🇦🇲
Champions League Qualification 🏆 : Le match entre Astana 🇰🇿 et le Dinamo Zagreb 🇭🇷 s'est terminé sur le score de 2-0 pour le Dinamo Zagreb.

Kamo Hovhannisyan 🇦🇲 a joué tout le match avec Astana.#Hovhannisyan pic.twitter.com/arwYqgxDml

— Arménie Football (@ArmenieFootball) August 2, 2023

На стадиона в столицата на Казахстан Астана точни за Динамо бяха Махир Емрели и Антонио Марин, съответно в 24-тата и 89-ата минута. Още един гол на Емрели бе отменен заради фаул в началото на второто полувреме, а в средата на втората гредата лиши домакините от почетен гол след удар с глава на Абат Аимбетов.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe