Великият Джанлуиджи Буфон официално се отказа от футбола. Той стори това на 45 години. Един от най-великите на вратари обяви своето решение в социалните си мрежи, след като се договори с Парма да прекрати своя договор, който изтичаше през юни 2024 година.
 

“Приключи тук. 
Даде ми всичко.
Дадох ти всичко. 
Спечелихме заедно", бе кратно съобщение на Буфон в неговите лични профили.

Световният шампион от 2006 година с Италия игра през последните два сезона в родния му Парма, но така и не успя да помогне на "дуковете" да се завърнат в Серия "А". 

https://www.instagram.com/reel/CvcYlErN-K4/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Буфон е един от най-добрите вратари на века. Той е играл основно в Ювентус, където прекара близо три десетилетия. Вратарят е шампион на Италия с “бианконерите” 10 пъти, като три пъти играе и финал в Шампионската лига. Печели Купата на Италия 6 пъти (5 с Юве и веднъж с Парма). Печели още Купата на УЕФА с Парма през 1999 г., както и Лига 1 с тима на Пари Сен Жермен през сезон 2018/2019. От 2021 г. славният страж се върна в Парма, където започна кариерата си през 1990 година. Буфон има общо 975 мача на клубно ниво, както и 176 срещи за “скуадра адзура”, като печели Мондиал 2006 и играе финал на Евро 2012.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe