Журналистът от американския спортен уебсайт “The Ringer” - Кевин О’Конър, заяви, че Александър Везенков ще се впише чудесно в системата на Сакраменто Кингс. Специалистът смята, че “кралете” са прибавили още едно тяло в редиците си, визирайки най-полезния играч в Евролигата, като това ще помогне на тима да стане по-гъвкав в двете фази на играта.

“Мисля, че Везенков се вписва чудесно в системата на Сакраменто. Той е невероятен, когато става въпрос за движение без топка, пресечки, бързи решения и заслони. Майк Браун ще има възможността да го използва на толкова различни роли в стратегията си. Везенков умее да разчита действията на защитата и благодарение на бързите си решения той знае как да направи правилното отиграване. Точно това направи нападението на Кингс толкова красиво през миналия сезон.

"Vezenkov...I think that guy is an absolute perfect fit for the Kings system."

New podcast with @KevinOConnorNBA drops TONIGHT at 8pm PT:
🔊: https://t.co/jiSIzBCJ3f #redcircle
📺: https://t.co/wyAPlvQF3R pic.twitter.com/LtaZ54NDHk

— Deuce Mason (@DeuceMason) August 1, 2023

“Кралете” могат да станат много разнообразни в офанзивен план, като имат опция да играят с Фокс и Везенков на висок пик-н-рол. Българинът ще е успешен в тази си роля заради високия си ръст. Възможно е и да виждаме комбинации с по-ниски петици, в които да влизат играчи като Трей Лайлс, Харисън Барнс и Кийгън Мъри. Дори и така “кралете” ще разполагат с едри тела на паркета, като ще бъдат стабилни в защита. Може би точно от това ще се нуждае Сакраменто, ако трябва да обърне повече внимание на защитата в определени периоди от мачовете.

Везенков е още едно едро тяло, което дава възможност на Сакраменто да играе така, както досега в нападение, но с малко повече гъвкавост. През миналия сезон те бяха малко по-ниски от това, което им трябваше, но сега вече разполагат с повече ръст”, заяви О’Конър.

Снимки: Владимир Иванов