Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов застана пред камерите при завръщането на отбора от Любляна. Вчера “орлите” загубиха с 1:2 от Олимпия и отпаднаха от Шампионската лига. Родният тим игра последните минути с човек по-малко, а във финалните секунди Десподов пропусна дузпа, с която можеше да прати мача в продължения.

“Мисля, че не е само за мен, но и за целия отбор. Мачът тръгна добре, поведохме 1:0, но след това бързо ни изравниха. Накрая кофти ситуация за целия отбор, че се разви по този начин - червен картон, изпусната дузпа. Малшанс. Напрежение не мисля, че имаше, просто не изглеждахме по най-добри начин, по който трябва да изглеждаме.

Аз, когато съм изпълнявал, никога не съм имал напрежение, взех си топката, знаех къде ще изпълня. Предния ден тренирах, нарочно тогава бих в другия ъгъл, ако някой гледа, да си помисли, че ще я бия там. Не трябва да омаловажаваме и намесата на вратаря, хубаво спасяване. Не е първата, нито ще е последната дузпа, която ще изпусна. Жалко, че в такъв момент се случва. Извиних се в съблекалнята и продължаваме напред. Няма какво да го мислим, можем само да анализираме. Чака ни тежък мач.

Ако ни вървеше в мача в Разград, можеше и да е 3:1, а не 1:1. Доста положения изпуснахме. Имахме желание да победим, но тогава не ни влязоха ситуациите. Сега ни тръгна по приятен начин играта, но като че ли може би този мач отборът на Любляна имаше ситуации. Вчера също изпуснахме много, имахме и греда. Винаги го има и късмата, трябва и той. Не трябва да чакаме само на него обаче.

Най-важното е така, както вижда треньорът играта и ние да играем по този начин. Мисля, че играем хубав и атакуващ футбол. Много гадна ситуация вчера - червен картон, пропусната дузпа, гол в 90-ата минута за тях. Трябва да вземем под внимание статичните положения.

Няма какво да направим. Трябва да се пътува и да се играе с Астана. Ще е тежък мач, топло, изкуствено игрище. Чака ни тежък мач и там, и тук”, заяви Десподов.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Startphoto