Йордан Петков е новият селекционер на юношеския национален отбор на България до 19 години. Той заменя на поста Ангел Стойков, който водеше тима в периода 2016-2023 г. и го изведе до участие на финалите на европейското първенство през 2017 г. в Грузия, както и до елитния кръг година по-късно. 

Досега Петков бе начело на представителния ни тим до 17 г., с който постигна последния значим успех на юношеско ниво за българския футбол - класирането за финалите на европейското първенство през 2022 г. в Израел.

Новият селекционер на България U19 ще дебютира с два приятелски двубоя като гост на Гърция през септември, а през ноември на "лъвчетата" им предстои участие в квалификациите за Евро 2024, където са в една предварителна група с отборите на Сърбия, Шотландия и Андора.

Новият селекционер на България U17 е Тодор Симов. Роденият на 26 януари 1985 г. в София специалист, който притежава треньорски УЕФА Про лиценз, има опит като наставник в академията на столичния Левски, където води формациите до 15, до 17 и до 19 г. Бил е асистент на няколко от старши треньорите на "сините" през последните години, а в определени двубои е водил и първия тим на клуба.

Симов ще стартира начело на младите "лъвчета" в 3 контролни двубоя на германска земя през септември, а официалният му дебют ще е в квалификационния цикъл за Евро 2024. В края на октомври България ще спори с Унгария, Босна и Херцеговина и Андора за място в елитния кръг на квалификациите.