Националният отбор на България за жени до 20-годишна възраст изгуби първата си среща от Европейското първенство в Дивизия "Б", провеждащо се в Крайова, Румъния. Българките не успяха да повторят постижението на мъжкия представителен тим от днес и записаха загуба от Норвегия след 53:65 (13:12, 5:17, 15:21, 20:15).

Първата четвърт премина при доста равностойна игра от страна на двата състава. Тимът от Скандинавия обаче водеше през почти цялото време, въпреки че в последните секунди Валентина Веселинова блесна с чудесна стрелба от разстояние, която донесе 3 точки на българките и приключи периода в тяхна полза при 13:12.

Авансът на българките бързо бе заличен и дори техните съпернички съумяха да дръпнат сериозно през вторите 10 минути. Добра отборна работа на състезателките на Норвегия им спечели сериозен контрол над мача и им гарантира преднина от 11 точки при 18:29.

Сушата за "трикольорите" продължи и през първите няколко минути след почивката, а през това време норвежките баскетболистки не спираха да трупат аванс за себе си. Йоана Вълчева спря сушата за нашите с добър изстрел за 3 точки. Възпитаничките на Гунар Несбое обаче продължиха с добрите си изяви и направиха разликата повече от 20 точки, а след края на периода резултатът бе 33:50.

Финалната четвърт потръгна за българките, които водеха по точки в нея, благодарение най-вече на изяви на Раня Абурая и Ивана Бонева. Разликата в резултата се стопяваше и надеждата отново се появи в лицата на родните състезателки. Баскетболистките на скандинавската страна се погрижиха обратът да не стане реалност и направиха всичко възможно да се завърнат в срещата. Въпреки това последният период приключи в полза на България след 20:15.

За националния ни отбор най-резултатна бе Деана Стояновска с 11 точки и 4 борби, като редом с нея се разписа и Ивана Бонева с още 11 точки. Илияна Геоегиева и Йоана Вълчева отбелязаха по още 7. С 5 точки и 5 борби пък двубоя приключи Раня Абурая .

За победителките блеснаха Мария Мюклебуст и Аурора Сорбия с по 15 точки, а Мюклебуст записа и дабъл-дабъл с 10 борби. Карин Санфорд пък  добави още 14.

Следващият мач на момичетата на Маргарита Маринкова в група "D" е утре (30 юли) от 20:30, когато те ще срещнат тима на Исландия.