С публикация в Инстаграм вратарят Андре Онана се сбогува с привържениците на досегашния си тим Интер и потвърди, че отива в Манчестър Юнайтед. Според неофициалните информации италианският клуб ще получи за него базисна сума от 51 млн. евро, която може да стигне до 55 млн. при изпълнението на всички клаузи. Самият футболист вече отлетя за САЩ, където са новите му съотборници от състава на Ерик тен Хаг.

Още в сряда, в интервю за “Гадзета дело Спорт”, Онана си взе “чао” с тифозите на Интер и призна, че е търсел ново предизвикателство и не е можел да устои на офертата от “Олд Трафорд”.

“Никога не съм си представял, че едно сбогуване може да бъде толкова трудно - започва сега обръщението на камерунеца към феновете на Интер. - Преди година станах нерадзуро. Мнозина ми казаха, че в този град и в този клуб има нещо специално. Сега вече мога да потвърдя това. Още в първите ми дни като нерадзуро осъзнах, че това е едно семейство и че да си от интеристите и начин да разбереш живота. (…) Сега обаче обстоятелствата са такива, че поемам по едно ново приключение в Манчестър. Правя го с голям ентусиазъм, знаейки, че в същото време ще ми липсвате. Може би някой ден пътищата ни отново ще се пресекат, но сега е време да се изправя срещу нови предизвикателства и да ви поздравя от далечно разстояние. Футболистите идват и си тръгват, но клубът остава, а Интер е над всичко и всички”.

I don't know if I was the best, but I always gave my best.

Non so se sono stato il migliore, ma ho sempre dato il meglio di me.
🖤💙 @Inter pic.twitter.com/hHt0BSzuZm

— Andre Onana (@AndreyOnana) July 20, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe