Иновативно Тalk Show презентира селекцията на Алберто Джулиани

Винаги стремящ се към новото и към развитието, и винаги в крак с всички европейски тенденции, ВК Хебър представи по иновативен начин своя мъжки отбор за новия сезон 2023/24, с който ще се бори за отличията в родния шампионат – efbet Супер Волей, както и за успехи на европейска сцена.

И този сезон Хебър ,който с високите си стандарти и европейско развитие, стана подражание за българските клубове не изневери на традицията да предложи нещо ново. Пазарджиклии изненадаха феновете с близо половин часово шоу. В него освен представянето на състава бяха очертани и целите, както и основните приоритети на клуба.

Специален водещ на на специалното Talk Show бе тв звездата и един от най-известните шоумени у нас - Александър Кадиев.

В представянето участваха президентът на клуба Александър Иванов, новият спортен директор на клуба Тодор Алексиев, както и една от волейболните легенди в българския волейбол - бившият национал и капитан на "лъвовете" Николай Иванов.

В Пазарджик ще разчитат на трима чужденци - и тримата италианци - новопривлеченият разпределител Микеле Баранович, посрещача Якопо Масари (Италия), който остава за трети пореден сезон, както и диагонала Джулио Саби, който имаше ключова роля за спечелването на Купата на България.

Баранович прекара последните два сезона в Топ Волей Чистерна (Латина), с който завърши на деветата позиция през 2022/2023 и игра финал за петата позиция през 2021/2022. 33-годишният плеймейкър, чиято кариера започва в Мондови, има богат опит в италианската Суперлига. През 2014 г. става шампион с Кучине Лубе Банка Марке, под ръководството на новия треньор на Хебър Алберто Джулиани.

Два сезона по-рано Микеле Баранович играе за Кунео, воден от бившия старши треньор на "тигрите" Камило Плачи. Следва сезон в Модена, а след приключението с Лубе, с който спечелва и Суперкупата на Италия, става част от Калцедония Верона (там играе два сезона и вдига Купата на претендентите през 2016 г.). През 2017 г. дирижира играта на Пиаченца. Именно след този сезон получава възможност да се изявява в друго силно първенство. Баранович преминава в Халкбанк (Анкара), с който спечелва Суперкупата на Турция - там отново работи с Алберто Джулиани.

Джулиани е трикратен шампион на Италия, извел редица европейски грандове до трофеи и отличия - Лубе, Модена, Пиаченца, Верона, Халкбанк, Асеко Ресовия (Жешув). Специалистът идва в Пазарджик след спечелване на Купата на претендентите (Challenge Cup) и гръцкото първенство с отбора на Олимпиакос (Пирея). В кариерата си италианецът има спечелени още много отличия - сред които Купата на CEV, три пъти Суперкупата на Италия, Суперкупата на Полша, както и два пъти сребърни медали от Европейско първенство с отбора на Словения. Наскоро новият старши треньор на "тигрите" изведе националния отбор на Турция до титлата в Европейската Златна лига.

Селекцията на тима допълват още няколко класни попълнения - двама бивши национали - посрещачите Тодор Вълчев и Розалин Пенчев, младежкият национал Християн Димитров, както и центърът Красимир Георгиев.

Тодор Вълчев идва в Пазарджик след два сезона в Дея спорт (Бургас). През 2021/2022 33-годишният състезател беше най-добрият на поста си в родния елит, като статистика и беше избран в идеалната шестица на Суперлигата на България. Вълчев е двукратен шампион на България с Марек Юнион-Ивкони (Дупница), играл е и за Монтана. В международната си кариера е бил част от отбори от Франция, Турция, Русия, Иран и Тунис.

Розалин Пенчев се присъединява към "тигрите", след като наскоро спечели бронзовите медали в индонезийската Пролига. Преди това 202-сантиметровият волейболист се изявява в дубайския Ал Уасл, френския Поатие, катарския Ал Араби (Доха), с който също спечели бронза в първенството и игра финал за Купата на Емира. В богатата му визитка са и Аржентина, Бразилия, Русия, Полша, Италия и Турция. Продукт е на школата на Виктория Волей, бил е част и от Пирин (Разлог).

Красимир Георгиев пък привлече вниманието на ръководството на "тигрите" по време на плейофите в efbet Супер Волей. 205-сантиметровият състезател направи страхотно представяне и завърши сезона като шампион с Нефтохимик 2010 (Бургас). Краси отсъства от терена почти година заради контузия, получена по време на престоя му в Кан. Юношата на ЦСКА се е подвизавал и в отборите на ПАОК (Солун), Пауърволей (Милано), Порто Робур Коста Равена (с който печели Купата на претендентите през 2018 г.), Рен. С румънския Аркада (Галац) прави златен дубъл през 2020 г. През 2021 г. триумфира с титлата в Египет.

Християн Димитров, който имаше блестящи изяви в унгарския елит и италианската Серия А3, където прекара миналия сезон. 23-годишният диагонал е играл в исландския КА Акурейри (където заминава с родителите си в ранна възраст), Хипо Тирол АлпенВолей Хахинг в Германия, Каруур Волей Гент в Белгия, след което се завръща в България в Добруджа. Впоследствие отново играе в Исландия за ХК Копаговур, преди да подпише с унгарския МАФЦ-БМЕ.

В отбора се завръща един от "непобедимите", който отбеляза невероятен сезон 2021/22 с златен требъл, след 35 поредни победи, пробив в Шампионска лига и и повече от достойно представяне в дебютното си участие сред най-добрите на европейска сцена. Центърът Николай Къртев, който игра три поредни сезона в Хебър и спечели с „тигрите“ шампионската титла, две Купи България и Суперкупата.

ВК Хебър залага много и на детско-юношеската си школа, тя е един от приоритетите за клуба. Първите млади надежди, които са продукт на школата, вече са включени в мъжкия отбор.

Това са тримата национали от тима под 19 години - разпределителят Рангел Витеков, либерото Слави Кофов, диагоналът Иван Сарафов, както и посрещачите Ивайло Петров и Марио Крумов.

Пазарджиклии ще се изявяват във втория по сила евротурнир - за Купата на CEV, като ще научат съперниците си утре (19 юли). Миналия сезон пазарджиклии стигнаха за втори пореден път до групите на Шампионската лига, след като отстраниха румънския и хърватския шампион във втория и третия квалификационен кръг.

Състав на Хебър за сезон 2023/2024:

Разпределители:

Микеле Баранович (Италия)

Добромир Димитров

Рангел Витеков

Диагонали:

Джулио Саби (Италия)

Християн Димитров

Посрещачи:

Якопо Масари (Италия)

Тодор Вълчев

Розалин Пенчев

Мартин Симеонов

Ивайло Петров

Марио Крумов

Централни блокировачи:

Виктор Йосифов

Илия Петков

Николай Къртев

Красимир Георгиев

Либера:

Теодор Салпаров

Петър Каракашев

Слави Кофов