България спечели бронзовите медали от Балканското първенство по волейбол за девойки до 17 години. В директен мач за третото място тимът, воден от селекционера Владислав Тодоров, се наложи над домакина Сърбия с 3:1 гейма.

Националките стартираха силно първите два гейма. В откриващата част българките натрупаха добър аванс, но съперникът успя да изравни при 17:17 и да обърне при 20:19. Селекцията на Владислав Тодоров прояви хладнокръвие и се измъкна от ситуацията, печелейки с 25:22.

Във втория гейм българския тим отново водеше до средата, когато домакинът изравни за 14:14 след грешка на начален удар за националките, но до нов обрат не се стигна. Уверено и без да допускат повече неточности българските волейболистки спечелиха и тази част с 25:20.

Сръбкините взеха аванс в третия гейм, а българките се опитваха да доближат съперника и стопиха разликата от 6 до 2 точки при 17:19, но това треньорският щаб на Сърбия взе прекъсване. То оказа положително влияние за тях и сръбкините намалиха на 1:2 гейма след 25:20.

Двубоят стана още по-оспорван, като в четвъртата част се играеше точка за точка. България се държеше крачка напред до средата на гейма, а след това на два пъти се отдалечи на 4 точки (20:16 и 23:19), но позволи на опонента да намали. Националките бяха на 2 точки от приключване на мача, когато инфарктно допуснаха разликата да стане 1. С голям хъс те стигнаха до крайното 25:22 и победното 3:1 гейма.

Така българките приключиха участието си на Балканиадата във Върнячка баня с 4 победи и 1 загуба. В груповата фаза отборът постигна 3 победи без да загуби гейм, а в директните елиминации отстъпи с 0:3 пред финалиста Турция.