За поредна година името на Килиан Мбапе се върти в медийното пространство по време на летния трансферен прозорец. Френският нападател отново разбуни духовете, след като обяви, че няма да подпише нов договор с Пари Сен Жермен. Настоящият контракт на 24-годишния футболист е за още година, но шефовете на френския шампион искат да го продадат още сега, за да не го изпуснат без пари догодина, след като през 2018-а платиха 180 милиона на Монако за правата му. И отново се заговори, че Мбапе може да поеме в посока Реал Мадрид, който отдавна е по петите му. Според "Марка" обаче това няма как да се случи през това лято заради твърде високата цена и твърде големите финансови изисквания на самия футболист.

Само шефовете на ПСЖ знаят каква цена ще поставят на Мбапе, като със сигурност тя ще е над 100 милиона евро. Тя обаче е по-малкият проблем. Очаква се нападателят да поиска доста пари за себе си, като сумата може да достигне до 240 милиона евро. Това включва както заплатата, която ще получава в новия си клуб, така и сериозен бонус при подписване, други бонуси, свързани с представянето му, имиджови права и т.н.

При това положение Реал Мадрид по никакъв начин не могат да си позволят да привлекат Мбапе през това лято. От "белия балет" ще се надяват играчът да не премине в друг клуб и евентуално ще опитат да подпишат предварителен договор с него като свободен агент през януари 2024 г.

На "Сантиаго Бернабеу" продължават да се оглеждат за други варианти за подсилване на атаката си. Клубът със сигурност ще привлече нов нападател след напускането на Карим Бензема, но на този етап не е ясно кой ще бъде той. Мадридчани обсъждат различни имена, но още не е взето окончателно решение. Търси се най-подходящият играч, който да не разбие бюджета и да не внесе смут в съблекалнята с твърде високата си заплата, каквато опасност има при евентуалното привличане на Мбапе.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago