Аз Арсенал предстои голяма седмица. Лондончани, които бяха единственият реален конкурент на Манчестър Сити в Премиър лийг през миналия сезон, имат амбицията отново да се борят за титлата и този път да я спечелят. За целта ръководството на „артилеристите“ планира рекордна за клуба селекция. Според английските медии в следващите седем дни Арсенал може да завърши три сериозни трансфера, чиято обща стойност ще надхвърли 200 милиона паунда.

До 48 часа ще бъде представен официално Кай Хавертц, за когото „топчиите“ ще платят на Челси 65 милиона паунда. Днес германецът преминава прегледи в Испания, което е последната формалност преди завършването на сделката.

Арсенал продължава и наддаването за капитана на Уест Хам Деклан Райс. „Чуковете“ вече отхвърлиха две оферти от клуба от „Емиратс“, но всеки момент се очаква „артилеристите" да отправят трета оферта, която да надхвърли 100 милиона паунда. Манчестър Сити също се включи в битката за английския национал, но все още медиите на Острова считат Арсенал са фаворит за Райс. Според „Сън“ сделката може да стане факт през следващата седмица.

Третият трансфер, до който Арсенал е много близо, е на Юриен Тимбер. Лондончани вече са се разбрали с централния бранител на Аякс, но сега остава да договорят транаферната сума. Нидерландците отхвърлиха първата оферта на „топчиите“, която бе за 30 милиона паунда. Аякс иска 50 милиона, но най-вероятно двата клуба ще се споразумеят за по-ниска сума.

Това означава, че за първи път в историята си Арсенал ще премине границата от 200 милиона паунда за селекция в рамките на един трансферен прозорец.

Гранит Джака, Седрик Соареш, Никола Пепе и Томас Партей най-вероятно ще напуснат Арсенал през това лято.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe