Голмайсторът на efbet Лига - Ивайло Чочев, очаквано предизвика сериозен интерес към себе си със силните си изяви през изминалия сезон. От вестник “Тема Спорт” цитират гръцки източник, според който 30-годишният халф е бил предложен на гръцкия гранд Пaнaтинайкос, където е привлякъл вниманието на клубното ръководство. Източникът сочи още, че българинът е желан, както от шампиона Лудогорец, така и от украински отбор, чието име не се споменава.

Разградчани от своя страна ще се опитат за трети път в последните години да привлекат футболиста. Първата офанзива към талантливия играч бе в началото на 2022 г., а втората няколко месеца по-късно през лятото. Тогава националът изглеждаше много близо до преминаване на “Хювефарма Арена”, но в крайна сметка ръководствата на Лудогорец и ЦСКА 1948 не се споразумяха. Така Чочев остана в Бистрица, където изживява своята втора футболна младост.

През миналия сезон Чочев бе най-резултатният полузащитник в Европа и с 21 отбелязани попадения стана голмайстор на родния шампионат. Освен това помогна на отбора си да достигне финала на Купата на България, както и да завоюва бронзовите медали в efbet Лига, заради което ЦСКА 1948 през идващата кампания 2023/2024 за първи път в своята скромна и кратка футболна история ще играе в европейските клубни турнири.

Именно с тези резултати Чочев заслужи и завръщане в националния отбор на България и бе включен в представителния състав на “трикольорите” за квалификациите за Евро 2024 в Германия срещу Литва на 17 юни (събота) и срещу Сърбия на 20 юни (вторник).

Евентуалното пристигане на Чочев при 12-кратните шампиони сериозно би развило конкуренцията в средата на терена на отбора. В тази зона лудогорци разполагат с Якуб Пьотровски, Мануел Шоу, Клод Гонсалвеш, Педро Нареси и Нонато. Последните двама са използвани и на позициите непосредствено зад нападателя. Те обаче не успяха в първия си сезон в отбора да оправдаят сериозните очаквания, с които пристигнаха от Бразилия.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe