Дългоочакваното решение за това коя от офертите за Манчестър Юнайтед ще получи статута на предпочитана ще бъде взето тази седмица. Очакваше се това да се случи доста по-рано във времето, но процесът, ръководен от американската банка „Рейн Груп“, се забави значително. Все още медиите на Острова смятат, че фаворит остава британският милиардер сър Джим Ратклиф. Инвеститорите от Катар, начело на които стои шейх Джасим бин Хамад ал-Тани, обаче вярват, че с последното си предложение са увеличили многократно шансовете си и отново са в битката. То бе отправено през миналата седмица, като според някои източници доближава исканите от семейство Глейзър 6 милиарда паунда (б.ред. 5 милиарда плюс обещание за допълнителна инвестиция от 1 милиард). Това е петата и финална оферта на катарците, които са я отправили с условието, че до миналия петък е трябвало да получат отговор от клуба и ако това не стане, те ще се оттеглят от процеса. Срокът изтече, но според „Дейли Мейл“ предложението от Катар не е изтеглено и все още е валидно.

Офертата от страна на сър Джим Ратклиф е за закупуване на 60% от Манчестър Юнайтед, което ще позволи на семейство Глейзър да останат в клуба още известно време (б.ред. говори се за три години), преди да бъдат откупени и финалните им дялове. В този смисъл се очаква, че въпреки че първоначалната сума за Глейзър ще бъде по-ниска, американците ще получат общо повече след няколко години, отколкото биха взели сега от шейха, чието предложение е за 100% от клуба.

Процесът по продажбата на Манчестър Юнайтед започна още през ноември, като надеждата на феновете бе, че той ще приключи преди отварянето на летният трансферен прозорец, което официално ще стане факт в сряда, на 14 юни. Очевидно това няма да се случи, но все пак през тази седмица според „Дейли Мейл“ вече ще стане ясно коя от офертите ще получи ексклузивитет.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe