На специална пресконференция днес бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров обяви голямо благотворително събитие, което ще се проведе в София на 6 септември тази година от 17:00 часа. Тогава един срещу друг във футболен мач на Националния стадион “Васил Левски” ще се изправят отбор от чуждестранни и отбор от български футболни легенди и звезди в “Мача на надеждата”. Петров ще обявява през 2 седмици по пет човека от всеки тим, а днес разкри първите 10 легенди, които ще присъстват на събитието. Всички събрани средства ще бъдат дарени на болници в България и хора, лекуващи се от ракови заболявания.

От отбора на чужденците в България ще пристигнат легендарният капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн, легендарният защитник на "червените дяволи" Неманя Видич, легендарният нападател на Селтик Хенрик Ларсон, бившата звезда на Арсенал и Астън Вила Робер Пирес, както и бившият нападател на Ливърпул и Атлетико Мадрид Луис Гарсия. Техен треньор ще бъде бившият наставник на Селтик, Астън Вила и националния отбор на Ирландия Мартин О’Нийл.

В тима на българите също са ясни пет от имената - Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариян Христов. Треньор на звездния отбор на българските футболисти ще бъде Димитър Димитров - Херо. 

1

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe