Айнтрахт (Франкфурт) обяви официално, че Дино Топмьолер е новият старши треньор на тима, който заменя досегашния наставник Оливер Гласнер. Договорът на 42-годишния специалист ще бъде до 2026 година.

За последно Топмьолер работи като асистент на Юлиан Нагелсман в треньорския екип на Байерн (Мюнхен). Преди това той бе в същия състав и на същата длъжност в РБ Лайпциг. Според информациите в Германия Айнтрахт е платил около 500 000 евро компенсация на Байерн за правата на специалиста.

Дино Топмьолер има опит и като старши треньор, като в периода 2016-2019 той води Дюделанж. С тима от Люксембург той постигна огромен успех, като през 2018/2019 стигна до групите на Лига Европа, като това беше първият тим от Великото херцогство, достигал до тази фаза.

🦅🆕 Dino Toppmöller wird neuer Cheftrainer von Eintracht Frankfurt.

Der ehemalige Profifußballer und Eintracht-Spieler erhält einen Vertrag bis 2026.

Gude und willkommen zurück im Herzen von Europa, Dino! 🙌#SGE

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) June 12, 2023

С Дюделанж Топмьолер става става три пъти шампион на Люксембург, два пъти носител на Купата на Люксембург и два пъти носители на Купата на лигата. След това той води за кратко белгийския Роял Екслсиор Виртон, преди да се присъедини към екипа на Нагелсман в Лайпциг.

Дино, който е син на бившия треньор на Леверкузен и Димитър Бербатов Клаус Топмьолер, има и мачове като футболист за тима на Айнтрахт, като през сезон 2002/2003 той записва 16 участия за “франките” във Втора Бундеслига.

"Развитието на Айнтрахт (Франкфурт) през последните години е впечатляващо. Заради моето минало винаги съм имал специални отношения с Айнтрахт и постоянно съм следил развитието на клуба. Сега съм още по-доволен, че отново мога да бъда част от Айнтрахт и бих искал да продължа положителното развитие заедно с моя треньорски екип, отбора и всички служители в клуба.

Official | Eintracht Frankfurt have announced that Dino Toppmöller (42) will replace Oliver Glasner as the club’s new head coach.https://t.co/xxaGZMr80a

— Get German Football News (@GGFN_) June 12, 2023

Сега да се завърна като старши треньор в този клуб с неговата голяма емоционалност и уникални фенове в сърцето на Европа е едновременно чест и предизвикателство за мен. Сигурен съм, че и в бъдеще ще продължим да изживяваме заедно големи футболни празници”, заяви пред клубния сайт Дино Топмьолер.

Подготовката на Айнтрахт за новия сезон започва на 10 юли.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe