Барселона ще привлече крилото на Атлетико Мадрид Яник Ферейра Караско, но само ако успее да продаде през лятото Феран Торес, съобщава “Мундо Депортиво”.

Каталунците биха се разделили с Феран, но ще очакват да получат оферта от поне 40 милиона евро за него, тъй като не искат да са на прекалена загуба от трансфера на испанеца, привлечен през 2021 година от Ман Сити за 55 милиона евро плюс бонуси.

Barcelona and Atletico Madrid agreed on a €16m purchase clause for Carrasco. Barça would sign him if Ferran Torres left the club.

— @mundodeportivo pic.twitter.com/0S9gDjjyz2

— Barça Universal (@BarcaUniversal) June 12, 2023

В този контекст Яник Ферейра Караско не изглежда като основен приоритет за ново попълнение, но той е вариант за Барселона, ако Феран Торес напусне клуба. 29-годишният португалец би струвал около 16 милиона евро на каталунците. От Барса бяха склонни да разменят двамата футболисти, но Атлетико Мадрид не прие тази оферта.

Феран Торес, който започна само в 18 мача от общо 45 изиграни мача, е наясно, че и през новия сезон ще бъде отново на резервната скамейка, освен ако не покаже огромен скок в развитието си. Подобно на Ансу Фати обаче, 23-годишният испанец също не желае да напуска и предпочита да се бори за мястото си в тима на Чави.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe