Пирин сътвори чудото и въпреки тежката финансова и управленска криза, които налегнаха клуба след оттеглянето на Пол Белогур, успя да запази елитния си статут. Заслугата за това бе изцяло на треньорския щаб начело с Христо Янев и на футболистите.

Подвигът им обаче явно не означава нищо за настоящето ръководство и бъдещето на отбора остава неясно месец преди старта на новото първенство. Към този етап не са стартирали преговори с играчите, чиито договори изтичат, а подобно е положението и с треньорите начело с Христо Янев, твърди “Тема спорт”.

Все още не е уточнено как ще се проведе предсезонната подготовка. Засега играчите са пуснати в двуседмична почивка, но това се е случило без да им бъдат изплатени част от дължимите заплати и премии.

Към днешна дата с изтичащи договори са Славчо Шоколаров, Янко Георгиев, Христофор Хубчев, Венцислав Бенгюзов, Преслав Йорданов, Александър Дюлгеров и Андрей Йорданов. Почти сигурно от Благоевград ще си тръгне и преотстъпеният от ЦСКА - София Мартин Смоленски, чийто договор с “червените” изтече и е свободен агент.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe