Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков показа характер и стисна зъби, за да помогне на отбора си да вземе преднина от 2-1 победи във финалната серия с Панатинайкос в гръцкото първенство. Крилото на “червено-белите” говори ексклузивно пред камерата на Sportal.bg след убедителната победа над вечния съперник със 75:52 в третия двубой, проведен в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея.

“Не бях напълно готов, но казах на отбора, че ще се опитам да помогна с каквото мога. Справихме се добре днес, макар че в нападение можехме да направим нещата по-добре. В защита, освен първата четвърт, другите 30 минути играхме много добре и направихме една стъпка към титлата. Не съм напълно възстановен. Получи се травма от удара - представете си го, просто боли и трябва да мине време. Опитах се да вляза и да играя колкото мога, да съм агресивен и да помогна на отбора. До четвъртък ще съм още по-добре.

Гледаме как ме пазят в цялата серия и мисля, че като съм вътре, те са по-фокусирани върху мен и се получават по-големи пространства за останалите момчета. Най-важното е да станем шампиони. Една крачка по-близо сме и трябва да си свършим работата. Надяваме се да затворим серията в следващия мач. Видяхте, че в миналия мач играхме без гард, Уолкъп излезе в третата част, аз играх 13-14 минути, но въпреки това бяхме на една стрелба от победата.

Имаме шансове. Трябва да играем много добре в защита и да не бързаме в нападение. Знаем, че там се играе много тежко и те искат да дойдат тук за петия мач, защото той ще бъде без публика и ще бъде по-различен от днешния. Трябва да дадем още повече, за да завършим серията там.

Публиката ни помага много. Те са близо до нас през цялата година. Разбирам, че искат да ни подкрепят и искат да са навсякъде, но виждате, че има и неща, които не трябва да се случват. Затова и ако се стигне до пети мач, те няма да са с нас. Сега гледаме само към четвъртия двубой”, заяви Везенков.