Хебър II се завърна в Югозападната Трета лига. На финала на баражите за попълване на състава на дивизията тимът от Пазарджик победи лесно Искър (Нови Искър), първенеца на София – град, с 2:0.

“Зелените” имаха пълно надмощие през целия мач, игран на стадиона в НСА, и закономерно ликуваха накрая.Символичните гости от Нови Искър бяха избрали прекалено защитна тактика и оставиха доброволно инициативата на противника.
В 35-ата минута Милен Николов откри с премерен удар за 1:0.След почивката двата тима бяха допълнително затруднени и от паднали проливен дъжд, който направи терена тежък за игра.

Хебър реши всичко в 80-ата минута, когато бърза контраатака свари неподготвена защитата в червено, а Даниел Кадьов беше изведен сам срещу вратаря и го преодоля с изстрел покрай него за крайното 2:0.

Момчетата на треньора Спас Гигов финишираха на първо място в своята областна група с актив от 44 точки, като в 18 мача записаха 14 победи, 3 равни и само 1 загуба при голова разлика 73:15,припомнят колегите от “Витоша нюз”..

В първия кръг на баражите те отнесоха Ракитин (Трудовец) – първенец в София – област, с 3:0. Поведоха с 2:0 през първото полувреме след попадения на Мартин Кадьов и Костадин Велчев. През втората част Даниел Кадьов добави още един гол за крайното 3:0 в полза на Хебър.

Така година след изпадането си от Трета лига те отново се завърнаха в третото ниво на българския футбол, понеже покриват и всички критерии за участие с наличие на детско-юношеска школа.