Футболните специалисти, работещи към Шампионската лига, избраха за играч на сезона в турнира Родри, съобщиха от футболната централа. Именно испанският полузащитник донесе трофея на Манчестър Сити, като отбеляза единственото попадение в двубоя късно снощи. 26-годишният полузащитник взе участие във всеки един от двубоите на “гражданите” в турнира и общо отбеляза две попадения. 

✨🇪🇸 @mancity’s final hero Rodri is the 2022/23 #UCL Player of the Season 🙌#UCLfinal

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) June 11, 2023

Крилото на Наполи Хвича Кварацхелия бе избран за най-добър млад играч в Шампионската лига за сезона. 22-годишното крило пристигна при “партенопеите” само преди година, но много бързо се наложи в състава и се превърна в един от водещите футболисти на италианския отбор. Той записа два гола и четири асистенции в девет двубоя в най-комерсиалния клубен турнир през тази година. Представянето му в шампионата бе още по-впечатляващо, като там помогна за спечелването на първа титла от над 30 години със своите 12 гола и 13 асистенции.

🔵🇬🇪 @sscnapoli star Khvicha Kvaratskhelia is the 2022/23 #UCL Young Player of the Season! 👏#UCLfinal

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) June 11, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages