Собствениците на Манчестър Юнайтед семейство Глейзър ще изберат през следващата седмица една от двете оферти за закупуване на клуба, след което ще се навлезе в разговори по повод детайлите по сделката, съобщава ексклузивно вестник “Дейли Мейл”. 

Двамата големи кандидати за нов собственик на “червените дяволи” са сър Джим Ратклиф и неговата компания “Инеос”, както и катарският шейх Джасим бин Хамад ал-Тани. През тази седмица са водени активни преговори между представители на двамата кандидати, които са представили последните си предложения през инвестиционната банка “Рейн”, която движи продажбата на английския гранд, а в следващите дни ще бъде взето крайно решение.

🚨💰 BREAKING!

Both bidders in the battle for Manchester United are finalising deal details with the club's sellers – with a long-awaited decision on exclusivity finally expected later this week. @MikeKeegan_DM

— UtdPlug (@UtdPlug) June 11, 2023

Офертата на британския милиардер е за малко над 50% от клуба, с което обаче той ще може да поеме оперативното управление на клуба, а в следващите три години ще изкупи и останалите дялове на семейство Глейзър. По този начин в дългосрочен план американците ще получат по-голяма по размер сума. Предложението на катарците е за малко над 6 милиарда паунда, които ще бъдат платени сега, но в тази сума влиза изплащане на дълговете, които са около 700 милиона, както и ангажимент за инвестиции в инфраструктурата на отбора за около един милиард. То обаче е за цялата собственост на клуба веднага, а не само за част от клуба.

През последните седмици се смяташе, че сър Джим Ратклиф е фаворит за закупуването на клуба, но пресата на Острова твърди, че нещата са се променили след подаването на последната пета оферта от страна на катарския шейх, която се е оказала достатъчно изкушаваща за американците.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages