Левски и Арда се изправят един срещу друг в бараж за участие в Лигата на конференциите. Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" е от 19:00 часа и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.

 Двата тима завършиха съответно на четвърто място и седмо място в efbet Лига.

Датата на мача породи много полемики, тъй като на два пъти беше сменяна. Първоначално от БФС обявиха, че срещата ще се проведе в неделя, а впоследствие я изместиха с ден по-рано. Това предизвика недоволството на "сините", които играха в сряда и щяха да имат само два дни за почивка. От футболната ни централа се съобразиха с искането на столичния клуб и решиха двубоят да остане за неделя.



От Арда обаче не бяха никак доволни от това решение, тъй като договорите на част от футболистите от състава изтичат в събота (10 юни). Има голяма вероятност все пак те да вземат участие в срещата с Левски. Става дума за Ласана Н'Диайе, Ел Мами Тетах и Умар Сако. Кърджалийци съобщиха, че ще подадат жалба във ФИФА срещу определената дата на баража.





Това е четвърти бараж за Левски, а до момента столичани са безгрешни в битките за Европа. В рамките на редовния сезон "сините" постигнаха два успеха над днешния си съперник и ще направят всичко възможно да затвърдят превъзходството си над отбора от Кърджали.



Елин Топузаков направи цели четири промени от загубата с 0:2 от ЦСКА - София в последния мач от плейофите. Сонко Сундберг е наказан, а Ивелин Попов, Илиян Стефанов и Асен Чандъров сядат на пейката за сметка на Асен Митков, Филип Кръстев, Джавад Ел Джемили и Кристиан Димитров.

Пламен Андреев въпреки грешките срещу "червените" отново е на вратата, а Жереми Петрис, Келиян ван дер Каап, Кристиан Димитров и Цунами са в защита. Андриан Краев и Асен Митков са опорни халфове, докато Уелтон, Филип Кръстев, Джавад Ел Джемели и Рикардиньо.

Александър Тунчев е направил само една рокада в състава от успеха с 3:0 над Ботев Пловдив. Иван Коконов сяда на пейката за сметка на Александър Георгиев. Анатолий Господинов, Джуниет Али, Умар Сако, Абубакар Тунгара, Милен Желев, Алекс Колев,Радослав Цонев, Светослав Ковачев, Станислав Иванов и Преслав Боруков са останалите титуляри.

ЛЕВСКИ 0:0 АРДА 

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Келиян ван дер Каап, Кристиан Димитров, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Уелтон, Асен Митков, Джавад Ел Джемели, Рикардиньо 

АРДА: Анатолий Господинов, Джуниет Али, Умар Сако, Абубакар Тунгара, Милен Желев, Алекс Колев, Александър Георгиев, Радослав Цонев, Светослав Ковачев, Станислав Иванов, Преслав Боруков
НАЧАЛО: 19:00 часа 
СЪДИЯ: Радослав Гидженов 
СТАДИОН: "Георги Аспарухов", София

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe