Бившият полузащитник на Лудогорец Фабио Ешпиньо официално обяви, че слага край на своя професионална футболна кариера. 37-годишният халф за последно игра за португалския Фейрензе. Ешпиньо беше част от разградския тим между 2013-а и 2015-а година, като изигра 52 мача за „орлите“, в които реализира 4 попадения.

Той стана два пъти шампион през това време, като също така бе част от триумфите на Лудогорец за Купата на България, както и Суперкупата на страната. След това премина в испанския Малага.

За родния тим той има 27 участия в турнирите от Шампионска лига.

„Дойде това време. Играх футбол 30 години, 20 от тях като професионалист. Това беше изключителен път. Сбъднах мечти, мечтите да бъда играч от най-високо ниво. Тогава господин Фрейташ ме покани в Порто и прекарах 14 години в този отбор. В последствие пристигнах в Лудогорец. Клуб, който ми позволи да играя на най-високо ниво. Там спечелих титли в страната, играх в Лига Европа и Шампионска лига срещу отбори като Реал Мадрид и Ливърпул. Това ми отвори вратите за Испания, особено за Малага в Ла Лига. Там не играх много, но бях в едно от най-добрите първенства в света. Връщането ми в Португалия беше навремено, тъй като играх за родния клуб на баща ми – Боавища. Не спечелих титла или купа, но там спечелих любовта на феновете, което ще ме бележи цял живот“, вписа Ешпиньо по повод оттеглянето си от футбола.

View this post on Instagram

A post shared by Fabio Espinho (@fabioespinho_)

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe