Италианският Алианц (Милано), където през новия сезон ще играе и българската волейболна звезда Матей Казийски, официално представи второто си ново попълнение - хърватският диагонал и национал Петър Дирлич.

26-годишният Дирлич идва в Милано след два сезона в Топ Волей (Чистерна) и един в Тонно Калипо Калабрия (Вибо Валентия). През изминалата година с фланелка на Чистерна 205-сантиметровият хърватин игра повече от отлично и завърши на второ място в класацията на топреализаторите в редовния сезон с 409 точки именно пред Казийски. Предвид страхотното му представяне сега има и големи очаквания към него в Милано.

Дирлич даде и първото си интервю за клубния сайт на Милано като призна, че едно време е щял да се задоволи само със снимка с Матей Казийски, а сега ще играят заедно.

"Трябва да кажа, че наистина чувствам отговорността от този скок в кариерата си. Също така, защото Милано изигра невероятни плейофи и със сигурност ще искаме поне да повторим представянето от миналия шампионат. Проектът е амбициозен и след като дойде и Матей Казийски, MVP в Суперлигата, водещ нападател в света в Милано, смятам, че това изисква от нас да направим нещо повече от миналия сезон", призна Дирлич.

"Когато започнах да играя волейбол, моят идол беше Игор Омръчен, също диагонал и хърватин. Но след Омръчен винаги е имало един играч, на когото съм се възхищавал и това е Матей Казийски. Може би някога щях да се задоволя само да се снимам с него, а сега ще играем заедно. И съм убеден, че мога да науча много от Казийски, имайки предвид и последния му опит като диагонал", каза още новото хърватско попълнение на Милано.