Голямата звезда на Интер Лаутаро Мартинес изрази голямото си разочарования от загубения финал с 0:1 от Манчестър Сити в Шампионската лига и от нереализираните голови възможности на своя тим. Той обаче подчерта, че е горд не само с играта на “нерадзурите” в снощния сблъсък, но и с целия им път в тазгодишното издание на турнира.

“Има разочарование и тъга. Затруднихме най-силния отбор в момента и със сигурност сме доста огорчени. Но трябва да бъдем горди със свършената работа не само в този мач, но и в цялата Шампионската лига. Поставихме редица добри тимове в трудност и показахме на света, че Интер притежава качества. Също така трябва да сме горди с това, което направихме на финала, въпреки че болката от поражението е огромна. Искахме да донесем тази купа у дома, като почти успяхме да го направим. Има моменти, в които топката влиза, а в други - не. Дори Едерсон не разбра как спаси удара с глава на Ромелу Лукаку. Те играха на по-ниско от обичайното си ниво, а ние ги застрашихме. Създадохме няколко положения, но не успяхме да ги реализираме. Ето защо те спечелиха.

📸 - Lukaku with the biggest chance of the game in the 90th minute but Ederson denied him.. pic.twitter.com/77dkJj0j9g

— 𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎 (@TheEuropeanLad) June 10, 2023

Измъчихме Сити до самия край. Заслужавахме повече, но в подобни турнири малките детайли правят разликата. Разочаровани сме, но също така и горди с постигнатото. Преди това бях загубил финал с Интер само в Лига Европа, след което спечелихме много други важни трофеи, които ни липсваха дълго време. Сега играхме финал в ШЛ след много труден път. Преодоляхме тежка група, след което елиминирахме Порто, Бенфика и Порто. Малко не ни достигна, за да се приберем с трофея, но хората трябва да бъдат спокойни с този състав”, коментира Лаутаро след финала.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages