Българската легенда Христо Стоичков беше сред първите известни футболни личности, които поздравиха Манчестър Сити за историческия европейски триумф на клуба, който след дълги години чакане най-после спечели Шампионската лига.

Камата го направи със серия публикации в официалната си страница във Фейсбук, като в центъра на поздравите му бяха две важни фигури от миналото на любимия му Барселона - мениджърът на “гражданите” Джосеп Гуардиола и техният директор Чики Бегиристайн, които му бяха съотборници в състава на каталунците.

“Честито на Манчестър Сити! Заслужен носител на Шампионската лига! Браво на Пеп и Чики!  ”, гласеше първата публикация на Ицо, която той качи минути след последния съдийски сигнал на финала срещу Интер, спечелен от англичаните с 1:0. Честитката беше придружена от две снимки на четвъртия в света от САЩ’94 с Гуардиола - една отпреди, а другата след мача.

На сутринта Стоичков качи още една своя снимка с Пеп, която е след награждаването на новия европейски клубен шампион. “31 години по-късно отново заедно и отново на финал! Голям си, Джосеп Гуардиола! Първият треньор с два требъла!”, така великият нападател похвали именития специалист и някогашен халф.

Носителят на “Златната топка” за 1994 година не пропусна да публикува и свое видео, в което се прегръща с друг свой стар приятел от престоя му на “Камп Ноу”. “Чики Бегиристайн винаги е бил един от най-близките ми приятели! Страшно се радвам за успеха му в Сити!”, написа той.

Стоичков беше на Олимпийския стадион в Истанбул като част от екипа на TUDN по отразяването на финала в ШЛ. Той работеше в екип с друг легендарен нападател - Иван Саморано, като двамата също така се снимаха със славния голмайстор на Арсенал Тиери Анри, който обаче коментираше сблъсъка за CBS Sports.

View this post on Instagram

A post shared by HRISTO STOITCHKOV (@hristo8oficial)

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago