Отборите на Олимпиакос и Панатинайкос подновяват съперничеството си в битката за титлата в гръцкото първенство. Двата тима излизат за мач №3 от серията, който ще се проведе тази вечер от 21:15 часа българско време в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея. Общият резултат към момента е 1-1, като серията е във формат до три победи от общо възможни пет мача.

Панатинайкос успя да изравни серията и да спре серията от 14 поредни загуби от вечния си съперник, след като измъкна по драматичен начин втория двубой в Атина с крайното 67:65. “Детелините” на Христос Серелис изоставаха с точка в последната минута, но 16 секунди преди финалната сирена полският национал Матеуш Понитка донесе победата на своя отбор с тройка, оформила крайния резултат.

Олимпиакос обаче премина през всякакви кошмари и въпреки всичко беше близо до това да поведе с 2-0. Първо - плеймейкърът на тима Костас Слукас страдаше от стомашен вирус, който не му позволи да играе в двубоя. Второ - гардът Томас Уолкъп, който наниза 14 точки през първото полувреме, бе дисквалифициран в самото начало на третата четвърт. И трето - контузията на Александър Везенков в задната част на коляното, която прекрати принудително участието му в срещата.

Освен чисто игровите компоненти от съревнованието между двата отбора, след края на третия мач имаше и нападки от страна на Олимпиакос към съдийството на срещата. “Само при такова съдийство можехме да загубим днес. Жалко е всичко, което се случи в ОАКА”, написаха “червено-белите” на официалния си сайт след края на мача.

Очаква се отборът на Олимпиакос до последно да не знае дали ще може да разчита на Везенков в изключително важния сблъсък за защитата на титлата. Българинът пропусна вчерашната тренировка на тима си заради болките в коляното и въпреки терапиите е по-вероятно той да изгледа срещата отстрани. Ако най-полезният играч в Евролигата пропусне двубоя, то неговото място в титулярната петица вероятно ще бъде заето от Алек Питърс, който се утвърди като чудесна алтернатива на българина в хода на сезона.